Ja hvem er jeg … egentlig? Det er det STORE spørsmålet,- og jeg vet ikke om jeg er i mål og kan svare på det ennå. Det jeg med sikkerhet kan si er at jeg stadig øver meg på å være her og nå – og LEVE i livet, ikke bare «være tilstede.»

I over 25 år har jeg jobbet med mennesker, i helsevesenet som sykepleier og leder. Jeg har i store deler av denne tiden hatt fokus på folks fysiske helse. Samtidig ble jeg mer og mer klar over hva folks innstilling eller holdning til seg selv og andre har å si for opplevelsen av god helse eller velvære. Min interesse og søken ledet meg inn på utdannelser innen livsveiledning og mestringsmedisin.

De fleste av oss har utfordringer i hverdagen. Jeg har også erfart ting i livet på godt og vondt. Min læring handler om at jeg selv kan avgjøre hva jeg vil at omstendigheter utenfor meg skal bety for meg.

 

Jeg har selv måttet være villig til å velge bort negativt fokus og bekymringer til å se de gode tingene i tilværelsen, slippe det positive inn. Gjennom dette har jeg skapt en tilværelse hvor jeg er trygg og har glede i hverdagen.

Jeg har valgt å fokusere på det som løfter meg opp og gir energi, det som inspirerer meg. På denne måten kan jeg møte utfordringer på en slik måte at jeg ikke mister fotfestet eller blir vippet av pinnen.

For meg er naturen en kilde til inspirasjon og visdom, til påfyll og rekreasjon. Jeg opplever meg sterkt forbundet med naturen og Moder Jord.

I de senere årene har en søken etter åndelig dimensjon i livet fått meg til å stille eksistensielle spørsmål om meningen med livet. Det er en spirituell utviklingsvei jeg har begynt å gå, til å oppleve og erfare meg selv som menneske her på jorda, med en indre port til visdom og forbindelse til noe større, en kilde eller det gudommelige som er en del av oss alle.

På min CV vil du kunne lese at jeg er sykepleier med spesialisering innen to fagområder, jeg jobber også nå deltid i kommunehelsetjenesten, har vært leder i mange år, utdannet meg også ved ArunA – Akademiet (4 år) og hos Audun Myskja (3 år), er også terapeut og livsveileder.

Jeg bor og lever nært naturen, på gården hvor jeg vokste opp i en liten bygd. Etter flere år «hjemmefra» bor jeg igjen i barndomshjemmet, nå sammen med mann og tre katter. Jeg har to voksne sønner, til sammen har vi fem barn. Jeg er glad i å lage mat, liker å bo landlig, høre fuglekvitter og se stjernene på nattehimmelen. Samtidig reiser jeg også veldig gjerne utenlands.

I 2009 startet jeg Sporfinner – firmaet mitt med privat praksis som terapeut og livsveileder. Jeg er sertifisert kursholder for kurs i mestring av belastning og av depresjon. Jeg holder meditasjoner og har egne kurs innen selvutvikling.